F1-kalender mogelijk uitgebreid met race in Afrika

usa-sunday16-309682

De Formule 1-kalender wordt mogelijk uitgebreid met een race in Afrika, zo meldt Racefans. Dit zou betekenen dat de F1-kalenders er in de toekomst heel anders uit zouden kunnen zien. De Formule 1 reed voor het laatst in 1993 op het Kyalami-circuit in Zuid-Afrika. 

F1's nieuwe CEO, Stefano Domenicali zegt 'dat lokale racepromotors in Afrika interesse in de Formule 1 hebben getoond'. Hij zegt 'dat deze interesse belangrijk is voor de sport, aangezien er al een geweldige geschiedenis ligt'. Daarmee verwijst hij naar het laatste kampioenschap in Zuid-Afrika in 1993. De hoop om te gaan racen in Miami en Hanoi is echter ook nog niet opgegeven.

Miami en Hanoi

De plannen om in Miami te gaan racen waren in 2018 al voorgesteld, maar werden gehinderd door onder andere tegenstand van de lokale bevolking. Domenicali zegt 'dat hij erop gebrand is om Miami toe te voegen aan de racekalender, zodat ze naast de huidige race in Austin, een andere Amerikaanse race hebben'. Hij voegt daaraan toe dat de interesse om een race te houden in Miami aanwezig is bij beide partijen.

De race in Hanoi, Vietnam, stond vorig jaar al op de kalender, maar werd door de pandemie uitgesteld. Domenicali zegt daarover dat de race nog steeds een optie is voor de toekomst, aangezien er enorm veel geïnvesteerd is om die race op de kalander te krijgen.

Een beste opgave

Toch blijkt een mogelijke uitbreiding van de huidige race kalender nog een beste opgave volgens Domenicali. "We hebben een aantal Europese races verloren die nu hun interesse tonen om opnieuw in overweging te worden genomen. Dus wat er in de toekomst gaat gebeuren, is dat we moeten beslissen wat de juiste balans is. Daarbij gaat het onder andere om het aantal races, wat de gebieden zijn waar we strategisch moeten investeren voor teams en de interesse van omroepen, media en sponsors." Daarbij zegt hij dat een kalender met 23 races toch wel in de buurt van de limiet komt. Vooralsnog is Domenicali positief over de toekomst en meent hij dat door de juiste keuze te maken, het doel om te gaan racen in Afrika, Miami en Hanoi behaald zal worden.

Lees ook: F1 seizoen 2021 opent met twee races in Bahrein

Lees ook: Aanleg nieuwe F1-circuit in Rio gaat niet door

Lees ook: Nieuwe deal GP Spanje in Barcelona voor 2021

Lees ook: Albert Park Circuit op de schop voor GP Australië

Lees ook: Circuit de Barcelona-Catalunya voltooit aanpassing bocht 10

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden