F1-personeel blijft zo kort mogelijk in Hongarije

1920x1080-Sebastian-Vettel-Charles-Leclerc-Ferrari-GP-Hongarije-2019

Het meeste personeel van de Formule 1-teams zal proberen om zo kort mogelijk in Hongarije te verblijven. Reden voor het korte verblijf is de invoering van zeer strenge Hongaarse corona-regelgeving.

De afgelopen weken heeft Formule 1 gewerkt vanuit een bubbel. Deze bubbel is verder onderverdeeld in kleinere teambubbels. Dit betekent dat het personeel contact met personeel van andere teams vermijdt, en zoveel mogelijk in het hotel of op het circuit blijft. Dit systeem zal ook in Hongarije worden toegepast.

De Hongaarse overheid heeft echter bekendgemaakt dat burgers van landen buiten de Europese Unie een boete of zelfs een gevangenisstraf riskeren als zij buiten het hotel of circuit gezien worden. Dit is lastig voor de Formule 1, omdat een groot deel van het personeel Brits is. Tijdens het raceweekend in Oostenrijk gingen daarom geruchten dat voor een derde keer in Oostenrijk gereden zou worden, maar FOM heeft dit ontkend.

Mercedes

Er zal komend weekend gewoon gereden worden op de Hungaroring, maar de meeste personeelsleden zullen tot halverwege de week in Oostenrijk blijven. "De restricties zijn van toepassing vanaf het moment dat je Hongarije binnenkomt", vertelt Toto Wolff. "Wij gaan daarom als team pas laat naar Hongarije. Niemand wil van maandag tot donderdag opgesloten zitten in een hotelkamer. We blijven daarom in de bubbel in Oostenrijk."

Lees ook: Binotto uitvalbeurt Ferrari: ‘Een schuldige aanwijzen is zinloos’

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen