F1 staat stil bij vijftigste verjaardag Michael Schumacher

1920x1080-Michael-Schumacher-Ferrari

Op donderdag 3 januari zal Michael Schumacher de leeftijd van 50 bereiken. Hoewel de legendarische Formule 1-coureur nu al bijna vijf jaar geheel afgeschermd voor zijn herstel vecht sinds zijn bijna fatale ski-ongeval, laat de Formule 1 zijn verjaardag niet onopgemerkt voorbijgaan.

In het Ferrari museum van Maranello zal op zijn verjaardag een tentoonstelling worden geopend over de meest succesvolle coureur die de Scuderia ooit gekend heeft. De tentoonstelling zal een paar maanden duren en behelst de periode van 1996 tot en met 2006 waarin Schumacher vijf wereldtitels op rij (2000-2004) met het Italiaanse team behaalde.

Ook bij Mercedes, het laatste team waarvoor de recordwinnaar in de herfst van zijn carrière in actie kwam, zal in het museum in Stuttgart enkele van zijn wagens tentoonstellen.

Het Formula One Management zal volgens een woordvoerder op social media een week lang stilstaan bij de vijftigste verjaardag van de Duitser. Door middel van interviews met personen die een belangrijke rol hebben gespeeld in het professionele leven van Schumacher zal een beeld worden geschetst van de man die niet alleen zeven wereldtitels behaalde in de Formule 1 maar bijna zeven jaar na zijn definitieve afscheid van de sport nog altijd bovenaan vele andere recordlijstjes prijkt.

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen