F1-stoeltjes Bottas, Massa en Wehrlein 2017 bekend

puzzel_Mercedes

De bekendmakingen van Formule 1-coureurs voor 2017 volgen elkaar snel op vandaag. Wat al weken in de lucht hing is vandaag realiteit geworden met de aankondigingen van Sauber, Williams en Mercedes.

De eerste bekendmaking was van Sauber. Het Zwitserse team had al het contract van Marcus Ericsson verlengd, maar niet dat van puntenscorer Felipe Nasr. De plaats van de Braziliaan wordt in 2017 ingenomen door Pascal Wehrlein, die (nog) niet geschikt werd bevonden voor een logischer geachte overstap als Mercedes-rijder naar Force India of Mercedes AMG zelf.

Nummer twee van de aankondigingen was die van Williams Racing, waar de kerverse pensionado Felipe Massa het tweede stoeltje naast debutant Lance Stroll zal innemen. De ervaring van Massa is broodnodig bij Williams vanwege het vertrek van Vallteri Bottas, waarmee we bij het derde stukje van de puzzel komen. De Fin promoveert naar het kampioensteam Mercedes AMG. De officiële bekendmaking daarvan volgde als laatste met bovenstaande afbeelding van alle drie puzzelstukjes op een rij.

Foto: Mercedes AMG F1

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden