AP-1YFQGD91N1W12_news

Sebastian Vettel heeft op de eerste Formule 1-testdag op het Circuit de Barcelona-Catalunya de meeste rondes gereden en de snelste tijd genoteerd. De Duitser kwam uiteindelijk tot maar liefst 166 laps en een beste tijd van 1:18,161

Max Verstappen was ook zeer productief - de Nederlander reed 128 rondes - en eindigde met een vierde tijd: 1:19,426. Opmerkelijk genoeg reed Verstappen niet met zijn nieuwe, overwegend witte helm. Die is waarschijnlijk nog niet goedgekeurd door de FIA

Dat de tijden gedurende de testdagen lang niet alles zeggen, bleek toen Romain Grosjean in zijn Haas tijdens het laatste uur de tweede tijd noteerde. De Fransman had wat goed te maken, want productief was hij met 65 rondes allerminst. Kort na zijn snelste tijd werd Grosjean door Carlos Sainz teruggedrongen naar P3.

De Spanjaard zorgde er eerder op de middag voor dat de sessie werd stilgelegd toen hij bij het uitkomen van de pitsstraat stilviel. Veel last had hij daar niet van. De voormalig teamgenoot van Verstappen reed liefst 119 rondes en scoorde dus een tweede tijd: 1:18,558.

Ook wereldkampioen Mercedes, dat met zowel Valtteri Bottas als Lewis Hamilton ruim honderd rondes reed, werkte een solide dag af. De 'Zilverpijlen' gingen probleemloos in de rondte en waren niet bezig met snelle rondetijden.

DzriR3lXQAA7bJ_
(c) Mercedes AMG F1

Anders dan de rest leek Vettel namens Ferrari wel al op zoek naar de limiet. De Duitser was de hele dag bovenaan te vinden en was een dikke seconde sneller dan de overige rijders. Hoeveel de tijd van Vettel precies waard is leren we mogelijk in de komende dagen.

Dzr1ZbIXQAAes12
(c) Scuderia Ferrari

De volledige uitslag van de eerste Formule 1-testdag op het Circuit de Catalunya:

Morgen vanaf 9:00 uur dag twee!

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden