F1 weekoverzicht 28 januari

renault-nieuwe-brandstof

› Renault sluit deal met BP en Castrol
› FIA gaat botsingen minder streng bestraffen
› Nieuwe Sauber debuteert op 22 februari
› Testen in Abu Dhabi en Hongarije
› Help Lewis Hamilton met een nieuw helmdesign
› Vier speerpunten voor verbetering F1

Renault sluit deal met BP en Castrol

Renault gaat voortaan brandstof en smeermiddelen van BP en Castrol gebruiken. Na eerder Red Bull neemt nu het Franse team afscheid van Total.

“De terugkeer van BP en Castrol, twee merken met een lange historie in de autosport, is goed nieuws voor de Formule 1 en biedt nieuwe kansen voor ons team. Wij zijn er trots op dat we met BP een technische partner en sponsor van dit kaliber hebben gevonden”, laat Jérôme Stoll, president van Renault Sport Racing, weten.

In 1997 werkten de twee partijen ook al samen. Williams veroverde toen met Renault zowel de titel bij de coureurs als constructeurs.

FIA gaat botsingen minder streng bestraffen

Coureurs krijgen komend seizoen meer vrijheid om te racen. De FIA gaat botsingen tussen coureurs voortaan alleen nog bestraffen als overduidelijk is wie de schuldige is. Dat blijkt uit het nieuwe sportief reglement voor 2017.

De nieuwe regels moeten voorkomen dat coureurs te voorzichtig worden en geen risico’s nemen bij een inhaalpoging. “Tenzij er bij de stewards geen twijfel over bestaat dat een coureur geheel of bijna geheel verantwoordelijk was voor een botsing, leggen zij geen straf op”, staat er voor 2017 in spelregels.

Nieuwe Sauber debuteert op 22 februari

De nieuwe auto van het Sauber Formule 1-team, de C36, komt op 22 februari voor het eerst in actie op het circuit bij Barcelona. Het team uit Hinwil heeft dan een filmdag op de kalender staan.

De filmdag is vijf dagen voor de start van de eerste wintertest in Barcelona. Sauber heeft de bolide dit jaar dus ruim op tijd af. Vorig jaar reed de Zwitserse renstal tijdens de eerste testweek nog met de auto van het seizoen ervoor.

De komst van een nieuwe investeerder en het besluit om nog een jaar door te gaan met de Ferrari-motor uit 2016, zorgen er voor dat de nieuwe auto op tijd af is. De wagen is inmiddels geslaagd voor alle verplichte crashtests.

Testen in Abu Dhabi en Hongarije

Het testprogramma voor het Formule 1-seizoen 2017 is afgerond. Abu Dhabi en Hongarije zijn toegevoegd aan het schema.

Naast de wintertests zijn er nog drie collectieve testsessies. De eerste test tijdens het seizoen is op de dinsdag en woensdag (18 en 19 april) na de Grand Prix van Bahrein. De tweede is op 1 en 2 augustus in Hongarije. De teams moeten op twee van de vier dagen een coureur inzetten die minder dan drie Grand Prix-starts achter zijn naam heeft staan.

Na de laatste race in Abu Dhabi kunnen de teams nog even wachten met inpakken, want 28 en 29 november is er nog een tweedaagse test.

Help Lewis Hamilton met een nieuw helmdesign

Lewis Hamilton verschijnt in Melbourne aan de start met een nieuw helmdesign. De drievoudig wereldkampioen vraagt via Instagram aan de fans om ontwerpen in te sturen. Hamilton stelt niet al te veel voorwaarden. Het moet in ieder geval ‘dope’ zijn en de kleur 'candy apple red' bevatten. Uit alle ontwerpen, die op Instagram kunnen worden gepost met de hashtag #LH44Design, kiest Hamilton één design. Via de website www.mercedesamgf1.com kunnen fans een template van zijn helm verkrijgen. Inzenden kan tot 6 februari.

Vier speerpunten voor verbetering F1

De nieuwe commerciële baas van de Formule 1, Sean Bratches, heeft vier belangrijke punten die hij graag wil verbeteren.

“Er zijn vier speerpunten waarop ik me ga focussen. Zo wil ik het merk Formule 1 naar een hoger niveau brengen, de digitale producten verder verbeteren, democratischer werken met onze partners en de beleving van onze fans verbeteren”, zegt Bratches tegen nieuwszender CNN.

Bratches denkt ook dat de Formule 1 commercieel nog veel verder kan groeien: “We hebben om de week een evenement dat zo groot is als de Super Bowl. Volgens mij liggen er nog veel kansen op commercieel gebied.”

Foto: Renault F1 Team

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden