F2: Théo Pourchaire (17) wint feature race in Monaco

01-Theo-Pourchaire-ART-Grand-Prix-C-Formula-Motorsport-Limited

Théo Pourchaire heeft de feature race gewonnen in Monaco van het Formule 2-kampioenschap. Achter Pourchaire was het Oscar Piastri die als tweede finishte. Felipe Drugovich sluit het podium af als derde. Richard Verschoor en Bent Viscaal finishten buiten de punten.

Théo Pourchaire startte vanaf pole position met Robert Shwartzman naast hem. Shwartzman had een goede start maar Pourchaire wist de leiding te behouden. Vanaf dat moment stond de Fransman onder druk van Robert Shwartzman. De pitstops vonden plaats en Shwartzman had een slechte pitstop. Hij viel vanaf de tweede plek terug naar de vijfde plek achter Ticktum, Piastri en Drugovich. Vanaf dat moment werd Pourchaire niet meer aangevallen en reed hij naar de eerste plek. 

Driedubbele virtual safety car in rascasse

Laat in de race, na de pitstops, waren er drie virtual safety cars achter elkaar. In eerste instantie was het Jüri Vips die Marcus Armstrong in de muur duwde in de rascasse-bocht. Vips zou daar een vijf seconden penalty voor krijgen.

https://twitter.com/Formula2/status/1396134324508975106

Nadat die VSC was opgeheven was het Lirim Zendeli die rechtdoor schoot in rascasse. De virtual safety car werd weer de baan opgestuurd om de bolide weg te halen. Een aantal minuten later werd de virtual safety car wederom opgeheven en was het Oscar Piastri die zich verremde waardoor Dan Ticktum zijn kans zag om hem in te halen. Ticktum probeerde buitenom in de rascasse Piastri in te halen, maar reed recht de muur in.

https://twitter.com/Formula2/status/1396135731387682818

Théo Pourchaire is de jongste F2/GP2-winnaar ooit. Hij is nog maar 17 jaar oud. Het Formule 2-weekend is met de feature race afgesloten. De Formule 2 komt over drie weken weer in actie op het circuit van Baku.

Lees ook: F2: Lawson wint natte sprintrace in Monaco

Lees ook: Maak kans op 3.333 euro aan brandstof met het Grand Prix Spel

Lees ook: NENT-topman heeft ambitieuze plannen met F1-uitzendingen

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden