F3: Hughes wint in Barcelona, Verschoor P9

Horner-spaanse-gp

Jake Hughes heeft de eerste race in de Formule 3 gewonnen op het circuit de Catalunya in Barcelona. De coureur van het HWA Team kwam als eerste over de meet voor Liam Lawson en Logan Sargeant. Richard Verschoor finishte als negende, Bent Viscaal viel in de eerste ronde uit.

Hughes had zich als tweede gekwalificeerd en stond naast polesitter Sargeant op de grid. Gedurende race leek Hughes meer snelheid te hebben dan de Amerikaan. De 26-jarige wist  Sargeant buitenom te passeren in bocht 1 en stond die plek niet meer af.

Sargeant kon Hughes niet volgen en moest zich zorgen maken om de snellere Lawson. De coureur uit het Red Bull Junior-programma haalde de 19-jarige Sargeant op dezelfde manier in als Hughes, waardoor Sargeant genoegen moest nemen met de derde stek.

Verschoor kwam niet echt in het stuk voor. De Nederlander mocht als tiende starten en wist na de start een positie te winnen. Dankzij de negende plek mag Verschoor zondag tijdens de tweede race vanaf de eerste startrij starten. Bent Viscaal, de winnaar van de vorige wedstrijd in Silverstone, kende een teleurstellende race. Viscaal moest vanuit het achterveld starten en zijn race zat er na een halve ronde al op. Viscaal had in de eerste paar bochten wat plekken gewonnen, maar werd daarna van de baan geduwd waardoor hij in de grindbak terecht kwam.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden