F3: Viscaal achtste op Silverstone, Sargeant wint

310a-d67a-4269-4cefae4bfcb0_bef78270e3081aa65de55f84d9e0a7d175b78f30

Bent Viscaal is tijdens de hoofdrace in de Formule 3 als achtste gefinisht. De Nederlander kende in de eindfase een mooi gevecht met Theo Pourchaire en Oscar Piastri. De Amerikaan Logan Sargeant wist overtuigend te winnen, Richard Verschoor kwam als negentiende over de meet.

Viscaal mocht vanaf de vijfde plaats starten, maar kwam niet lekker weg van zijn plek waardoor hij een positie verloor. De 20-jarige Viscaal moest even in zijn ritme komen, omdat hij een ronde later naast de baan kwam en opnieuw een plek moest afstaan. Daarna  begon Viscaal zijn snelheid te vinden en zette druk op Pourchaire. Viscaal wist Pourchaire buitenom te passeren, nadat de Fransman een fout maakte.

Viscaal kon echter niet wegrijden van Pourchaire en Piastri. Pourchaire wist Viscaal terug te pakken, waarna hij weer een fout maakte. Viscaal probeerde hem opnieuw buitenom te passeren, maar kwam naast de baan waardoor Piastri langszij kwam. Viscaal kwam daardoor als achtste over de streep.

Sargeant reed vanaf pole onbedreigd naar de overwinning. De 19-jarige pakte daardoor 29 punten, 25 punten voor overwinning, 4 punten voor poleposition, waardoor hij aan de leiding gaat van het kampioenschap.

Richard Verschoor kende een race in het achterveld. Verschoor moest vanaf de 27e plek starten en haalde het maximale eruit door als negentiende te finishen.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden