F3-update: Viscaal pakt podium na penalty Sargeant

Red-bull-team-gp-oostenrijk

Bent Viscaal en Richard Verschoor hebben een zeer goed resultaat geboekt in de Formule 3. Viscaal wist zijn beste resultaat ooit te halen in de Formule 3 met een vierde stek. Verschoor kwam als vijfde over de meet. Zojuist werd echter bekend gemaakt dat Sargeant, die derde werd, een penalty krijgt waardoor Viscaal opschuift naar de derde plek en Verschoor de vierde plek pakt!

De twee Nederlanders vochten een verbeten strijd uit op de Hungaroring, die vanaf plek acht en negen moesten starten. Nadat de race werd stilgelegd, omdat er een oliespoor op het circuit lag, wisten beiden coureurs na de herstart wat posities te winnen. Verschoor wist daarbij ook zijn landgenoot in te halen.

In de slotfase van de race kwam Viscaal echter weer terug en reed weer richting de versnellingsbak van Verschoor. In de allerlaatste ronde wist Viscaal zijn Nederlandse rivaal buitenom te passeren en zo zijn beste resultaat uit zijn carrière te halen.

De Fransman Théo Pourchaire wist op een dominante manier de overwinning naar zich toe te trekken. Hij wist tien seconden voor het Prema-duo Oscar Piastri en Logan Sargeant te finishen.

UPDATE:

Sargeant, die derde werd, kreeg een aantal uren na de race alsnog een penalty voor leaving the track and gaining and advantage. Daardoor verloor hij zijn podiumplek die vervolgens naar Viscaal ging. Ook Verschoor schoof een plek op en werd volgens de nieuwe uitslag vierde.

https://twitter.com/BentViscaal/status/1284493694184366082

Lees ook: Kwalificatie Hongarije: Hamilton pakt pole, Verstappen 7de

 

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen