Felipe Massa fileert Robert Kubica en Paul di Resta

mas

Het zit Felipe Massa blijkbaar niet lekker dat hij in de strijd om een racestoeltje voor 2018 de concurrentie moet aangaan met twee herintredende coureurs.

Zonder dat Williams het met zoveel woorden heeft gezegd lijkt het gevecht om het stoeltje naast betalende rijder Lance Stroll te gaan tussen Kubica, Di Resta en de vorig jaar gepensioneerde Massa. Die laatste kan dagelijks door het team worden beoordeeld op zijn kunde, maar om te bekijken of de Pool en de Schot nog een beetje gas kunnen geven, legden die twee onlangs een dag lang een test af in de FW36 uit 2014.

Massa lijkt alvast een voorschot te hebben genomen op die tests. In een interview met Autosport zegt de Braziliaan dat zowel Kubica als Di Resta niet genoeg in huis hebben voor een compleet seizoen in de hoogste autosportklasse. Over de Pool die in 2011 bij een rallyongeluk veel schade opliep aan zijn rechterarm, zegt Massa: "Ik zou dat niet kunnen, rijden met één hand. Ik kan onmogelijk geloven dat hij bij sommige races geen last gaat krijgen. Met alle respect voor wat hij doet, maar dat gaat problemen opleveren."

Ook DTM- en Williams’ reservecoureur Paul di Resta, die in Hongarije Massa verving, krijgt een veeg uit de pan. "Hij gaat niet helpen met het ontwikkelen van de wagen en het behalen van resultaten. Bovendien vind ik dat hij het ook niet echt goed doet in de klasse [DTM] waarin hij nu rijdt."

Wanneer Williams een beslissing gaat nemen over de rijdersopstelling van komend seizoen is onduidelijk. Mocht het team uit Grove niet voor Massa kiezen dan kon het wel eens voor het eerst sinds 1969 zijn dat er geen Braziliaan in de Formule 1 rijdt.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden