Felipe Massa: 'Ik liet Max zo snel mogelijk voorbij'

22196188_2008384619225515_854024208306357125_n

Felipe Massa zegt dat hij probeerde om zo snel mogelijk aan de kant voor Max Verstappen te gaan. De Nederlander leek in de slotfase van de Japanse Grand Prix de strijd met Lewis Hamilton om de leiding van de wedstrijd aan te kunnen gaan, maar verkeer speelde hem parten.

Massa was een van de coureurs waar Verstappen last van had. "Het probleem was dat ik Lewis voorbij liet op het rechte stuk en toen in de Esses terecht kwam", zegt de Braziliaan tegen F1Fanatic. "Ik bleef heel dicht achter Lewis zitten en liet Max voorbij in bocht zeven. Eerder dan die bocht lukte niet. Ik was ook nog met Fernando Alonso aan het vechten."

Ook Alonso maakte deel uit van het verkeer waar Verstappen en eerder ook Hamilton last van had. De Spanjaard kreeg een reprimande en twee strafpunten op zijn superlicentie. Massa werd door de stewards ontzien. Massa: "Ik begrijp dat de kijkers op televisie in de laatste ronde graag een mooi gevecht om de leiding hadden willen zien. Maar zolang heb ik Max helemaal niet opgehouden."

Massa won het gevecht met Alonso en pakte op de tiende plaats een WK-punt. Alonso werd elfde op Suzuka.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen