DMRvNTLX0AYS2-x

McLaren sluit niet uit dat het dit seizoen een beroep zal doen op Fernando Alonso, mocht dat noodzakelijk zijn. De tweevoudig wereldkampioen kondigde vorig seizoen zijn afscheid van de Formule 1 aan, om zich te richten op Indycars en langeafstandsraces.

Hijzelf liet echter direct weten een terugkeer in de Formule 1 niet definitief uit te sluiten en blijkbaar denkt men bij McLaren er hetzelfde over.

De stal uit Woking rijdt dit seizoen met Carlos Sainz en Lando Norris, maar heeft officieel nog geen reservecoureur aangewezen. Test- en simulatiecoureur Sergio Sette Camara heeft nog niet voldoende punten op zijn racelicentie om Formule 1 te mogen rijden en dus kwam teambaas Zak Brown tijdens de presentatie van de MCL34 met een opmerkelijke uitspraak: "Fernando [Alonso] is met ons Indy 500-project nog steeds onderdeel van het team. Ik denk dat we voorlopig nog even geen reservecoureur aanwijzen. Er zijn genoeg coureurs die we op korte termijn zouden kunnen oproepen, mocht dat nodig zijn."

De laatste keer dat McLaren een reservecoureur nodig had was in 2017. Jenson Button viel toen in voor Alonso die hetzelfde weekend de Indianapolis 500 reed.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen