Fernando Alonso: De eeuwige honger naar succes

door Olav Veenhof
Premium update
Lewis Hamilton Fernando Alonso McLaren
Premium update

Terwijl Osar Piastri nog geboren moet worden, maakt Fernando Alonso in 2001 al zijn Formule 1 debuut voor Minardi. Na 22 jaar racen waarin hij 355 starts, 98 podiums, 32 overwinningen pakt, weet de Spanjaard nog steeds van geen ophouden. De man met de eeuwige honger naar succes.

Jacques Villeneuve, Mika Häkkinen, Kimi Räikkönen, Lewis Hamilton, Sebastian Vettel alle drie de Schumachers en beide Verstappens. Een paar namen met of tegen wie Fernando Alonso heeft geracet. De imposante carrière van de inmiddels 41-jarige Fernando Alonso kent van geen ophouden. Als jonge jongen had de man uit een klein gezin in Oviedo nooit kunnen dromen dat hij het zo ver zou schoppen in de Formule 1. Op 19 februari 1981 komt hij ter wereld als zoon van amateurkarter Luis Alonso. Zijn vader werkte in de mijnbouw als expert van explosieven. Zijn moeder werkte Ana Maria in een warenhuis als verkoopmedewerker. Toen bleek dat zoon Fernando op zevenjarige leeftijd een enorm talent voor karten had dat zich maar bleef ontwikkelen, hadden zijn ouders door dat hij op tienjarige leeftijd hulp nodig heeft. Zijn vader reist als monteur met Fernando door Europa, terwijl zijn moeder ervoor zorgt dat hij goede schoolcijfers haalt. Zelf haalt Alonso sponsoren binnen waardoor hij zijn inmiddels succesvolle racecarrière kan voortzetten. Op twaalfjarige leeftijd wordt hij kampioen van Spanje en drie jaar later wint hij het junioren wereldkampioenschap karten nadat hij het jaar daarvoor derde was geworden.

Dit is een premium update van Grand Prix Radio. Door je te abonneren op deze updates via onze apps steun je de constante ontwikkeling van Grand Prix Radio en krijg je toegang tot nog meer unieke verhalen, video’s en foto’s over de autosport. De premium updates van Grand Prix Radio kun je lezen in de Grand Prix Radio apps.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden