Fernando Alonso: ‘Geen goede herinnering aan Honda’

DMRvNTLX0AYS2-x

Fernando Alonso is blij dat McLaren afscheid neemt van Honda. De Spanjaard laat dan ook geen moment onbenut om uit te halen naar de motorbouwer uit Japan. In aanloop naar de Grand Prix van Abu Dhabi vertelt hij aan Sky Sports dat hij op de baan geen goede herinnering heeft overgehouden aan de driejarige samenwerking.

De beste prestaties van Alonso met de Honda-motor zijn drie vijfde plaatsen. Posities waar de tweevoudig wereldkampioen niet heel erg warm van wordt. Hij beleefde dan ook weinig hoogtepunten op de baan met een Honda-motor: “Het is moeilijk om een race te noemen, omdat we geen moment competitief zijn geweest. Zelfs aan de vijfde plaats in Monaco van vorig jaar was weinig lol te beleven."

Vooraf was Alonso wel erg positief over de samenwerking: “Ik had grote verwachtingen van het McLaren-Honda project. Dat was ook de reden dat ik de overstap van Ferrari naar McLaren maakte. We hebben niet de resultaten gehaald die we wilden en daarom is het tijd voor verandering.”

Na een teleurstellende samenwerking scheiden na de race op het Yas Marina Circuit, de wegen van McLaren en Honda. Het team uit Woking zoekt in 2018 zijn geluk bij Renault en Honda hoopt bij Toro Rosso op betere tijden.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden