Fernando Alonso: "Hadden ook op softs moeten starten"

jm2111no288

Voor de mannen van Alpine was het een sprintkwalificatie met gemengde gevoelens in Brazilië. Esteban Ocon leek de juist strategie te hebben en finishte als negende. Fernando Alonso daarentegen had naar eigen zeggen de verkeerde strategie en kwam niet verder dan de twaalfde plek. Beide coureurs deden hun verhaal bij Ziggo Sport.

"Ik had een goede race, dus als je het nog terug wilt kijken", grapte Ocon toen Jack Plooij toegaf dat hij niet veel op de Fransman had gelet tijdens de sprintkwalificatie. De Alpine-coureur had een goede start en wist meteen al drie plekken te pakken. "Ik wist Daniel (Ricciardo red.) buitenom in te halen in bocht 1 en 2. Vorige week werden we nog op een ronde gezet door Gasly in de AlphaTauri, maar deze week hebben we hen onder druk gezet. De race vanaf P8 starten (door gridstraf Hamilton red.) is heel positief. Nu we in de punten starten willen we ook goed finishen."

Fernando Alonso / Alpine / Brazilië / Interlagos / 2021
Foto: Alpine Media Pool

Alonso: "Na ronde 1 was het al voorbij"

Teamgenoot Fernando Alonso is helemaal niet zo tevreden met zijn sprintkwalificatie. "De start bepaalde alles. Na ronde 1 was het al voorbij", legde de Spanjaard uit. Aangezien het team vooraf niet zo goed wist wat de beste strategie zou zijn, heeft het op beide opties ingezet. Dat betekende dat Ocon op softs zou racen terwijl Alonso het met mediums moest doen. "We hadden ook op softs moeten starten. We hadden gewoon de verkeerde strategie, maar de punten werden tijdens de sprintkwalificatie nog niet echt verdeeld, dat gebeurt pas na afloop van de race. We zullen proberen terug te vechten."

Lees ook: Valtteri Bottas: “Moest zien te overleven tot het einde”

Lees ook: Carlos Sainz: “Tot het einde last gehad van mijn banden”

Lees ook: Max Verstappen: “Banden sleten hard en kon moeilijk volgen”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden