Alonso waarschuwt Toro Rosso: 'Honda-motor zorgwekkend traag'

ZqsTpxEyCUzke-W8x9Tstkkpi9KGFi5E__R3I9626

Fernando Alonso finishte tijdens de Grand Prix van Brazilië als achtste. Ondanks de punten die de Spanjaard scoorde, was het een frustrerende race voor de McLaren-coureur. Na de race noemde hij het gebrek aan kracht van zijn Honda-krachtbron verbazingwekkend.

“We hadden een fantastische auto, maar we konden niet inhalen. Het gebrek aan vermogen was verbazingwekkend. Zelfs met DRS kon Felipe Massa nog bij mij wegrijden. Het is zorgwekkend voor Toro Rosso voor volgend jaar”, laat Alonso aan Sky F1 weten.

Het team uit Woking verruilt komende winter de Honda-motor voor een krachtbron van Renault. Toro Rosso bewandelt de omgekeerde weg.

De tweevoudig wereldkampioen voegt eraan toe: “Voor ons was het een goed weekend, maar het gebrek aan snelheid is alarmerend. In Mexico en hier in Brazilië waren we super langzaam op de rechte stukken.”

De problemen die Renault op dit moment heeft, zijn voor Alonso geen reden tot zorg: “Renault is de beste motorfabrikant van de afgelopen vijftien tot twintig jaar, dus ik maak me daar niet al te veel zorgen over.”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen