Fernando Alonso: "Herta past goed in Formule 1"

JGS-2021-LAGUNA-SECA-254387-1

De Formule 1 wordt steeds groter in Amerika. Zo worden er volgend jaar twee races gehouden in de VS en is Liberty Media zelfs aan het kijken naar een derde grand prix in Las Vegas. Ook heeft Amerika een Formule 1-team, Haas, maar een coureur ontbreekt nog. Fernando Alonso denkt dat IndyCar-coureur Colton Herta daar verandering in kan brengen en dat hij goed in de Formule 1 past.

De pas 21-jarige Herta rijdt in de IndyCar Series voor het team van Andretti waar hij goed presteert. Herta is de jongste coureur ooit die een IndyCar-race heeft gewonnen en afgelopen seizoen pakte hij ook drie overwinningen. Fernando Alonso is de enige huidige Formule 1-coureur die ook in de IndyCar heeft gereden. Hij zag de kwaliteiten van Herta van dichtbij en is erg positief over de jonge Amerikaan. "Ik vind dat hij een erg goede coureur is. Hij is erg getalenteerd en jong en ik denk dat hij in een goed team zit bij Andretti", liet hij weten aan Formula1.com.

Alex Palou / Colton Herta / Romain Grosjean / Laguna Seca / IndyCar Series
Foto: IndyCar Series (Chris Owens)

"Hij zou goed in de Formule 1 passen"

Alonso vindt dat Herta de kwaliteiten heeft om in de Formule 1 te rijden, maar hij vraagt zich af of Herta dat zelf wel wil. "Hij zou zeker goed in de Formule 1 passen, maar ieder heeft een ander plan met zijn carrière en ik weet niet wat Colton op dit moment wil. Ik weet namelijk zeker dat hij blij is in de IndyCar Series en dat hij toegewijd is aan het racen in de Verenigde Staten."

Als Herta de Formule 1 haalt, zou dat opvallend zijn, omdat veel coureurs juist de omgekeerde weg bewandelen. Zo maakte Romain Grosjean afgelopen jaar zijn debuut in de IndyCar Series, nadat er geen plek meer was in de Formule 1. Ook lijkt Nico Hülkenberg te azen op een plekje in de IndyCar, maar voorlopig mag hij alleen nog maar een test doen.

Lees ook: ‘Las Vegas mogelijk derde Amerikaanse Grand Prix’

Lees ook: Alpine wil ondanks gebrek aan snelheid graag punten pakken

Lees ook: Alex Palou IndyCar-kampioen, Herta wint slotrace

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden