Fernando Alonso hoopt dat GP van Frankrijk een incident is

vfyRcoUFfjKEtcD4GqB6Xbf4nr1BakLG_1015448475-LAT-20180624-_1ST4941

Na zijn mooie overwinning op Le Mans was het Grand Prix-weekend in Frankrijk een grote teleurstelling voor Fernando Alonso. De Spanjaard kwalificeerde zich als zestiende en haalde de finish niet door een probleem met de achterwielophanging.

“Ik startte de race in de achterhoede en verloor enkele positie door alle incidenten om mij heen. Heel veel auto’s om mij heen kozen voor een short cut, terwijl ik gewoon op de baan bleef. Hierdoor kwam ik op de laatste plaats terecht. Na de safetycar-periode lag ik nog steeds laatste, had problemen met mijn remmen, reed bijna de hele race op een setje banden en moest de strijd staken vanwege een probleem met de achterwielophanging”, laat de McLaren-coureur weten.

Alonso hoopt dat het slechte weekend in Frankrijk een incident is. “Over een week hebben we de kans om dit weekend zo snel mogelijk te vergeten en een stuk beter voor de dag te komen. Ik hoop echt dat de race op het circuit van Paul Ricard een incident is en dat we in Oostenrijk en op Silverstone een betere vorm hebben.”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden