Fernando Alonso: 'Ik had 4 tot 5 wereldtitels kunnen hebben'

NEin2TVMCxHVJcu91VDRfthIExyX9y2X__1ST4302

De recente uitstapjes van Fernando Alonso naar Indy Cars en het World Endurance Championship (Le Mans) lijken er op te duiden dat de Spanjaard weleens zou kunnen vertrekken uit de Formule 1. Sommige analisten verwachten zelfs dat de tweevoudig wereldkampioen al na dit seizoen afscheid neemt van de koningsklasse van de autosport.

Alonso zelf gaf tijdens een persbijeenkomst in Montreal wat meer openheid over hoe hij tegen Formule 1 en zijn eigen toekomst daarin aankijkt. “Het is duidelijk de topcompetitie in de autosport. Als kartcoureurs dromen we er allemaal van om hier terecht te komen. Maar het is waar dat in de afgelopen jaren, in het turbo-tijdperk, de dingen erg voorspelbaar zijn geworden. Dit is race zeven, er zijn 21 races en we weten allemaal wat er de komende 14 races gaat gebeuren. Dat is jammer voor de sport.”

Toch is Alonso - die dit weekend zijn 300ste Grand Prix rijdt - nog niet klaar met Formule 1: “Het is niet dat ik moe word van Formule 1. Het is gewoon dat ik weet dat ik hier kom om te vechten voor positie zeven tot en met twaalf en ik zal het seizoen in Abu Dhabi eindigen vechtend voor positie zeven tot en met twaalf. Maar ik heb vorig jaar een meerjarig contract getekend, ik heb nog enkele jaren.”

Alonso rijdt al 18 jaar in de Formule 1 en werd twee keer wereldkampioen, in 2005 en 2006 bij Renault. En dat is eigenlijk te weinig voor iemand met zoveel talent is de algehele teneur in de paddock. De Spanjaard zelf is er vrij laconiek over: “Ik weet dat ik in het verleden kansen heb gemist. Ik had waarschijnlijk vier of vijf wereldtitels kunnen winnen. Maar ik vind het een geweldig privilege om al 18 jaar onderdeel uit te maken van deze sport.”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen