Fernando Alonso: Je moet veel zelfvertrouwen hebben

Fernando Alonso kwalificatie Miami 2023

Fernando Alonso start, na een knotsgek slot van de kwalificatie, als tweede. De Spanjaard begon niet al te best aan het weekend, maar wist op te krabbelen. Volgens hem heeft hij dat te danken aan zijn zelfvertrouwen.

Fernando Alonso start de Grand Prix van Miami als tweede. De slotfase van de kwalificatie was redelijk interessant. Charles Leclerc zet in de laatste minuut zijn auto in de muur waardoor Q3 vroegtijdig werd afgebroken. Zo weet Alonso zijn tweede tijd te behouden. Zijn weekend begon echter niet al te best. Naar eigen zeggen had hij moeite met de juiste set-up vinden. Toch heeft hij met zijn zelfvertrouwen het weekend helemaal omgedraaid.

Set-up

Het weekend begon voor Alonso nog niet helemaal geweldig. De Spaanse coureur kent een goede seizoensstart met al drie podia. Toch had hij moeite met het vinden van de juiste set-up. "Het weekend was niet echt goed voor ons. We hebben verschillende set-ups geprobeerd die niet werkte. Uiteindelijk hebben we een set-up gevonden die goed werkt voor onze auto", aldus Alonso. Dat het weekend een betere kant op ging komt niet alleen door de juiste set-up die uiteindelijk gevonden werd, maar ook door het zelfvertrouwen van de Aston Martin-coureur. "Sommige bochten op dit circuit zijn lastig, je zit soms zo dicht op de muur. Daar heb je veel zelfvertrouwen voor nodig. Dat zelfvertrouwen voelde ik tijdens de kwalificatie."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Aston Martin Aramco Cognizant (@astonmartinf1)

Aston Martin 

Alonso rijdt sinds dit seizoen voor Aston Martin en laat gelijk goede dingen zien. Met drie podia en een vierde plek staat hij nu derde in het kampioenschap. De Spanjaard heeft dan ook niets minder dan lovende woorden over voor het team uit Silverstone. "Ik ben altijd al gemotiveerd geweest en ik werk hard. Maar ik had geen team wat in mij vertrouwde, mij ondersteunde en in mij geloofde. Ook miste ik een snelle auto, dat heb ik nu wel bij Aston Martin. Het team vertrouwt mij en gelooft in mij."

Lees ook: Sergio Pérez op pole in Miami, Verstappen P9 na crash Leclerc

Lees ook: Max Verstappen dominant tijdens VT3 GP van Miami

Lees ook: Hero or zero: Grand Prix van Miami: VT1 & VT2

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden