Fernando Alonso mag naar Maleisië vliegen

images_Formule1_2015_coureurs_Fernando_Alonso_2015

Fernando Alonso heeft vandaag in Engeland een serie medische testen positief doorstaan. Hij kan daardoor naar Maleisië vliegen voor de tweede Grand Prix van 2015. De laatste medische test aldaar is volgens zijn manager een formaliteit.

De Spaanse kranten Marca en AS berichten op basis van bronnen dichtbij de coureur dat hij drie soorten testen had vandaag. In Cambridge ging het om het kortetermijngeheugen, het langetermijngeheugen en de reflexen. Het resultaat van de testen was positief. Het team van Alonso, McLaren-Honda, heeft nog niet gereageerd.

De definitieve toestemming is dit echter nog niet. Donderdag zullen in Maleisië nog artsen van de FIA hun oordeel over de fitheid van de Spanjaard moeten geven. De manager van Alonso, Luis Garcia Abad, meldt dat dat een formaliteit is.

Alonso crashte precies een maand geleden op 22 februari tijdens een testsessie in Barcelona. Hij reed hard een muur in en verbleef als gevolg van de klap drie dagen in het ziekenhuis. Over de exacte ooraak van het ongeluk zijn vriend en vijand het nog niet eens. McLaren-Honda gaf de wind de schuld. Andere vermoeden dat er bij de auto of bij de coureur zelf vlak voor de crash iets misging.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden