Fernando Alonso: “Minimaal twee coureurs verdienen straf"

Fernando-alonso-gp-abu-dhabi

Alpine-coureur Fernando Alonso baalt van zijn kwalificatie in Abu Dhabi. De Spanjaard kwam niet verder dan de elfde stek, omdat hij last had van verkeer in zijn snelle ronde. Hij verwacht dat de stewards nog straffen zullen uitdelen, zodat hij wat plekken kan opschuiven.

De coureurs maakten het elkaar tijdens het tweede gedeelte van de kwalificatie niet makkelijk. In de laatste sector probeerden ze een gat te creëren om een ronde te starten, maar het was zo druk dat de coureurs elkaar gingen inhalen. “Er was erg veel verkeer in mijn laatste ronde”, vertelt Alonso bij Ziggo Sport. “In ieder geval was het één van de McLaren-bolides die mij ophield. Ik verloor drie tienden in een bocht omdat ik te dicht op mijn voorganger kwam. Dat was genoeg om niet door te gaan na Q3."

'Ik zal minimaal van de negende stek moeten starten'

"We gaan het zien tijdens de race. Ik kan op nieuwe banden starten, dus hopelijk heb ik een goede start en kan ik daarmee naar voren komen. Ik zal minimaal vanaf de negende stek moeten starten omdat minimaal 2 een straf verdienen."

Fernando Alonso / Grand Prix Abu Dhabi 2021
Foto: Alpine Media Pool

Lees ook: Lewis Hamilton: “Max verdient de pole"

Lees ook: Verstappen voor Hamilton op eerste startrij GP van Abu Dhabi

Lees ook: F1 bezorgd om kalender 2022 vanwege corona

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden