Fernando Alonso op zoek naar nieuwe uitdagingen

D2rzVeYWoAAtuY5

Fernando Alonso windt er geen doekjes om: de tweevoudig wereldkampioen die afgelopen week nog in Bahrein testte in de McLaren MCL34 wil de geschiedenis ingaan als de beste autosportcoureur aller tijden. Niet alleen in de Formule 1, maar in het algemeen.

De 37-jarige coureur won eerder dit jaar al de 24 Uur van Daytona en de 1000 Mijl van Sebring, reed vorige week in een Dakar-auto en komende week staat er een testsessie gepland in voorbereiding op zijn deelname aan de Indianapols 500 in mei. Die laatste race ontbreekt nog op het palmares van de Spanjaard. Mocht hij winnen op de 'Brickyard' dan volmaakt hij de Triple Crown, overwinningen in de 24 Uur van Le Mans, het WK Formule 1 (of de GP van Monaco) en de Indy 500.

Crash.net vroeg Alonso welke doelen hij voor zichzelf heeft gesteld: "Ik zoek uitdagingen. Ik doe dit niet om lol te maken. Ik lees soms dat ik het leuk heb als ik aan het testen ben, maar daar gaat het niet om. Ik heb geen lol wanneer ik een van die auto’s uitprobeer. Ik heb geen idee, ze moeten me echt vertellen wat ik moet doen in zo’n rally-auto. Je moet vanaf nul beginnen, er zit veel heel moeite achter en heel veel leerwerk. Ik doe het dus niet voor het plezier, maar voor de uitdaging en in de hoop een nog betere coureur te worden."

Gevraagd of hij denkt dat hij de beste autosportcoureur aller tijden is, twijfelt Alonso geen moment: "Ik denk dat iedere coureur denkt dat hij de beste is, maar het is moeilijk om dat te bewijzen in de Formule 1. Tenzij je de juiste auto hebt, valt dat niet te bewijzen. Gelukkig heb ik titels gewonnen, maar mijn laatste seizoen was misschien wel het beste, omdat ik mijn teamgenoot in de kwalificatie met 21-0 versloeg en dat had ik nooit eerder gedaan.”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen