Fernando Alonso: "Rode vlag was einde van onze race"

jm2102de232

Fernando Alonso is de Grand Prix van Saoedi-Arabië geëindigd op de plek waar hij hem ook startte. Terugkijkend was de eerste rode vlag-situatie een cruciaal moment nadat het er eerst goed uitzag voor de Spanjaard. De Alpine-coureur was teleurgesteld in het racetempo en klaagde over debris op de baan. 

"De rode vlag was voor ons een cruciaal moment, we stopten tijdens de eerste safety car in ronde 9 en stonden virtueel P5 of P6, want maar vier auto's voor ons maakten ook een stop op dat moment. Het zag er goed uit, maar toen werd het een rode vlag en dat was het einde van onze race", aldus de Alpine-coureur tegenover Jack Plooij van Ziggo Sport.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Fernando Alonso (@fernandoalo_oficial)

Michael Masi overbezorgd

Alonso klaagde tijdens de race ook over de hoeveelheid debris op de baan: "Ik heb nog nooit vijf virtual safety car-rondjes voor niks gereden. Eerlijk gezegd denk ik dat Michael Masi overbezorgd was in zijn beslissingen en hij hield zich te strikt aan de limieten van voorzichtigheid tijdens de safety cars en de rode vlag-situaties. Stellig was hij wel in zijn beslissing over de aanwezige debris. Hij had twee verschillende soorten inzichten."

Alonso sluit af: "Onze pace was niet goed genoeg dit weekend dus daar moeten we nog mee aan de slag voor Abu Dhabi."

Lees ook: Max Verstappen: “Ze verdienen niet één woord uit mijn mond”

Lees ook: Valtteri Bottas over P3: “Mentale en fysieke uitdaging”

Lees ook: Lewis Hamilton: “Begreep niet waarom Max heftig remde”

 

 

 

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen