Fernando Alonso ziet Monaco als ideale kans op overwinning

door Patrick Wuite
Fernando Alonso auto zaterdag Baku 2023

Fernando Alonso ziet de Grand Prix van Monaco als een uitgelezen kans om dit jaar een overwinning te pakken. "De auto is heel erg goed in de bochten en daarom is Monaco een goede mogelijkheid."

Met vier podiumplaatsen in de eerste vijf races en 75 punten is het een goede start van het seizoen voor Alonso, zijn beste seizoenstart in tien jaar tijd. En ondanks dat Red Bull vooralsnog een maatje te groot lijkt, droomt de tweevoudig wereldkampioen hardop van zijn eerste overwinning sinds Spanje 2013. Monaco is volgens hem één van de beste kansen voor hem en Aston Martin om de hegemonie van Red Bull te stoppen in 2023. 

"We hebben een auto die op de rechte stukken niet heel erg snel is. Dat moeten we verbeteren, maar in de bochten zijn wij erg goed", vertelt Alonso aan Sky Sports. Daarom ziet hij Monaco als een ideale kans op de zege. Rechte stukken zijn er amper, er is slechts één DRS-zone op start-finish en inhalen is een buitengewoon lastige opgave. "We moeten het echt van circuits hebben als Monaco, Hongarije en Singapore, de langzaamste circuits op de kalender", aldus de wereldkampioen van 2005 en 2006.

Fernando Alonso podium Australië 2023

Lees ook: Race Gemist: Formule Geen

Lees ook: Rinus 'Veekay' van Kalmthout stunt met P2 in kwalificatie Indy500

Lees ook: Rob van Someren, Olav Mol en Ronald Molendijk te gast in F1 aan Tafel

door Patrick Wuite

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden