Rinus 'Veekay' van Kalmthout stunt met P2 in kwalificatie Indy500

door Patrick Wuite
Header liveblog 1 Bahrein

Rinus 'Veekay' van Kalmthout begint de 107e editie van de Indy500 vanaf P2. De 22-jarige coureur uit Hoofddorp liep op een haar een sensationele pole position mis, maar vertrekt desalniettemin vanaf de eerste rij komende zondag. De Spanjaard Alex Palou pakte de pole voor de Indy500. 

De zondag op Indianapolis begon niet al te florissant voor Veekay. Een motorprobleem nekte de Nederlander in de trainingsessie vlak voor de Fast Twelve, de sessie waarin de twaalf snelste coureurs van de zaterdag het tegen elkaar op nemen voor een plaats bij de laatste zes. Het Ed Carpenter Racing-team werkte keihard om het probleem te verhelpen en slaagde daarin. In de Fast Twelve-sessie klokte Veekay de derde tijd, waarmee hij een plaats veroverde voor de Fast Six. 

In die Fast Six zette Alex Palou een indrukwekkende rondegemiddelde neer van 234.217 mijl per uur. Die tijd werd onverslaanbaar geacht, maar Veekay kwam nog behoorlijk dichtbij met een gemiddelde van 234.211 mijl per uur. Daarmee begint de Nederlander komende zondag vanaf P2 op de Indianapolis Motor Speedway, achter Palou en voor de Zweed Felix Rosenqvist.

 

Lees ook: Race gemist: Formule Geen

Lees ook: Rob van Someren, Olav Mol en Ronald Molendijk te gast in F1 aan Tafel

Lees ook: Christian Horner: Titelgevecht tussen Red Bull-coureurs luxeprobleem

door Patrick Wuite

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden