Ferrari aast op overwinning na kwalificatie in Imola

carlos sainz vrijdag imola 2024

Charles Leclerc en Carlos Sainz zijn strijdlustig voor de Grand Prix van Imola en hopen op een podiumplaats of overwinning voor het team van Ferrari. De Ferrari-coureurs starten de race vanaf de derde en vierde plaats op de grid.

Waar Ferrari op vrijdag tijdens de trainingen nog oppermachtig leek, mede vanwege problemen bij het team van Red Bull, valt het resultaat na de kwalificatie voor de Grand Prix van Imola misschien toch een beetje tegen. De Ferrari-coureurs kwalificeerden zich als vierde en vijfde en starten de race zondag uiteindelijk vanaf P3 en P4 na een gridstraf voor Oscar Piastri.

'Doel is nog steeds om te winnen'

Charles Leclerc start de Grand Prix van Imola zondag vanaf P3. Hoewel de Monegask teleurgesteld is dat hij geen pole position heeft kunnen bemachtigen, heeft hij nog altijd vertrouwen in het behalen van een mogelijke overwinning. ''Vandaag viel er niet meer uit de auto te halen'', verzucht Leclerc tegenover F1.com. ''De eerste twee vrije trainingen gingen heel goed, maar op dat moment wisten we natuurlijk niet hoeveel brandstof andere teams op dat moment in de auto hadden zitten. Misschien hebben ze de boel wat meer geheim gehouden dan wij dachten. Er zat niet genoeg performance in de auto om een beter resultaat te halen, en dat is heel jammer. Als je net nieuwe upgrades hebt en je in het thuisland van je team racet, wil je het graag goed doen. Morgen focussen we ons op het maximaliseren van het resultaat. Het doel is nog steeds om te winnen.''

Carlos Sainz hoopt op podiumfinish

Carlos Sainz start de race naast zijn teamgenoot als vierde auto op de grid en blijft ondanks een 'lastige' kwalificatie wel optimistisch over zijn kansen voor de race. ''McLaren heeft er dit hele weekend al iets sterker uitgezien dan ons, zeker als je kijkt naar hun tempo in één snelle ronde op de zachte band. We wisten van tevoren dat het lastig zou zijn om ze te verslaan. Dit is ongeveer waar we verwachtten te staan, achter de McLarens en de Red Bull. Een podium halen is het doel, en als er iets vooraan het veld gebeurt kunnen we misschien zelfs winnen'', deelt de Spanjaard met F1.com.

'Inhalen wordt niet makkelijk'

De lichte teleurstelling bij de Ferrari-coureurs komt deels vanwege het vooruitzicht van de inhaalmogelijkheden tijdens de race: op het Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari is inhalen namelijk niet makkelijk. ''De auto is goed qua racesnelheid. Het is een van de moeilijkste circuits om in te halen. Ik begrijp ook niet waarom de DRS-zone dit jaar korter is, want daardoor wordt inhalen nog moeilijker. De strategie en het tempo is er wel.''

Lees ook: Perez na Q2-exit: “Ik werd verrast door de hoeveelheid grip”

Lees ook: Alpine met twee coureurs in Q2 kwalificatie GP van Emilia-Romagna

Lees ook: Max Verstappen euforisch na historische achtste Pole Position op rij: "Had dit niet verwacht"

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden