Ferrari contracteert Daniil Kvyat als testrijder

images_2016_F1-retro_kvyat

Daniil Kvyat zal in 2018 als testrijder actief zijn voor Ferrari, dat maakte de Italiaanse renstal vandaag bekend. De Rus was naarstig op zoek naar mogelijkheden om bij de Formule 1 betrokken te blijven, na zijn ontslag bij Toro Rosso, nog voor het einde van het seizoen, na enkele tegenvallende resultaten in de tweede helft van het wereldkampioenschap.

Reddingsboei

Kvyat was ook in de race voor een stoeltje bij Williams, maar de Britse renstal lijkt definitief voor Kvyat’s landgenoot Sergey Sirotkin te hebben gekozen als teamgenoot van Lance Stroll. Daarmee waren alle racestoeltjes voor 2018 vergeven en heeft Kvyat zijn pijlen op testwerk gericht. Dat juist Ferrari de voormalig Toro Rosso-coureur een reddingsboei toewerpt om bij de Formule 1 betrokken te blijven komt als een verrassing.

Het ontwikkelings- en testwerk zal naar alle waarschijnlijkheid inhouden dat Kvyat zal plaatsnemen in de simulator. Mogelijk volgen er ook testritten op de baan, al deed Ferrari voor deze klussen het afgelopen seizoen veelvuldig een beroep op Antonio Giovinazzi en Charles Leclerc.

Teleurstellende races

Kvyat debuteerde in 2014 bij Toro Rosso en promoveerde een jaar later naar Red Bull als vervanger van Sebastian Vettel, die naar Ferrari vertrok. Na enkele incidenten en tegenvallende resultaten werd hij voorafgaand aan de Spaanse Grand Prix van 2016 teruggezet naar Toro Rosso ten gunste van Max Verstappen. Afgelopen seizoen volgden wederom een aantal teleurstellende races waardoor moederstal Red Bull besloot Pierre Gasly in te zetten voor de Maleisische en Japanse Grands Prix. Hoewel hij tijdens de Amerikaanse Grand Prix nog een punt scoorde bleek dit niet voldoende om zijn stoeltje te behouden.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen