190017-bah

Volgens Ferrari-teambaas Mattia Binotto kon de Scuderia de eerste twee vrije trainingen voor de Grand Prix Bahrein domineren door een opgeschroefd motorvermogen. Sebastian Vettel en Charles Leclerc waren gisteren in de eerste twee sessies veruit de snelsten, met ruim een halve seconde voorsprong op nummer drie Valtteri Bottas.

Binotto denkt echter dat de verschillen een vertekend beeld van de realiteit geven, omdat de Scuderia met een andere motorinstelling reed dan Mercedes: "We hebben ons vandaag op onszelf geconcentreerd, op de problemen die we in Australië hadden en de aanpassingen die we sindsdien hebben gedaan. De anderen zullen morgen veel sterker zijn, dat lijkt me duidelijk. Als je kijkt naar de data van de GPS dan zul je zien dat we op het rechte stuk veel sneller waren. We gebruikten duidelijk een andere instelling dan de anderen."

Het lijkt er op dat Ferrari er uit voorzorg voor heeft gekozen om het vermogen van de krachtbron wat extra op te schroeven om zo – na alle trammelant in Melbourne – de systemen aan een laatste grondige controle te onderwerpen.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden