Ferrari: "Focus ligt bijna volledig bij 2022-auto"

door Hidde Wissels
Ferrari-spaanse-gp-

Ferrari heeft voor 90 à 95 procent haar focus liggen bij het ontwikkelen van de auto voor 2022. Dat vertelt Laurent Mekies aan The Race

Volgend jaar gaat het technisch reglement van de Formule 1 op zijn kop en moeten de teams een compleet andere auto ontwerpen. Teams zullen daarom een belangrijke overweging moeten maken wanneer ze in het seizoen de ontwikkeling van de auto van dit jaar links laten liggen, om zich volledig te richten op 2022.

”We zijn vrijwel al volledig overgegaan"

"We zijn gefocust op 2022", vertelt Mekies. "Het veld zit dicht op elkaar en we hebben misschien een paar honderdsten of een paar tienden nodig om van de zesde naar de derde plaats te gaan, maar het zal onze strategie niet veranderen. Voor ons is het een duidelijke beslissing. We zijn al vrijwel volledig overgegaan. Als je er een percentage aan wilt hangen zou het 90 à 95 procent zijn."

Volgens Mekies is het altijd een groot dilemma voor teams om te bepalen wanneer de ontwikkeling van de auto van het huidige seizoen wordt stopgezet. Je wilt immers zo hoog mogelijk eindigen in het constructeurskampioenschap, maar ook niet met een achterstand beginnen in het nieuwe seizoen.

”Teams zullen dit jaar eerder gaan overstappen"

"Het is altijd een dilemma", zei hij. "Maar dit jaar is het moeilijker omdat teams eerder zullen overstappen en daarom doet het meer pijn omdat we pas drie van de 23 races hebben gereden dit seizoen. Het is nog erg vroeg in het seizoen. We zijn allemaal racers. We willen allemaal het best mogelijke resultaat behalen en we weten dat we dit jaar beter kunnen presteren."

Lees meer:

Ferrari blijft SF21 tot juni doorontwikkelen

F1 herdenkt 39 jaar na dood van legende Gilles Villeneuve

door Hidde Wissels

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden