Ferrari gaat gat naar Mercedes dichten

25 mrt 2015
images_Formule1_2015_nieuws-maart_Sebastian_Vettel_Ferrari_Melbourne_2015

Ferrari gelooft dat het in staat is om zijn achterstand op Mercedes te verkleinen bij de Grand Prix van Maleisië komende zondag. Het team moet dan wel alles op orde hebben.

Mercedes was tijdens de kwalificatie in Australië meer dan 1,3 seconden sneller, maar technisch directeur van Ferrari James Allison zegt dat zijn team het gat redelijk kan dichten.

"Laten we aannemen dat Mercedes geen fouten maakt," zegt Allison, "dan kunnen we ze wederom vooraan verwachten. Echter, wij denken dat we een stuk dichterbij kunnen komen als we alles goed doen. In Melbourne hadden we niet alles op orde, maar in Maleisië hopelijk wel. Ik hoop dat we onze auto's op een sterke derde en vierde plek op de grid kunnen kwalificeren".

Vooruitblikkend op de omstandigheden in Maleisië zegt Allison: "Sepang heeft natuurlijk een heel ander klimaat [dan Melbourne, red.]. De baan zelf is daarentegen niet zo heel verschillend".

"Wij kijken normaal naar circuits op twee manieren. We kijken naar het effect van vermogen, pk's, en we kijken naar de invloed van downforce. En als je op die manier kijkt naar Sepang en Melbourne, dan zijn beide circuits aardig vergelijkbaar. Dus een auto die op een bepaald niveau presteert in Melbourne zal vergelijkbaar presteren in Sepang", aldus Allison.

Hij schetst ook het verschil tussen de twee circuits: "Het verschil is dat Sepang erg warm is en er is dan ook een uitdaging om de auto op de juiste temperatuur te houden. Kritieker nog is het om de banden op de juiste temperatuur te houden. Dus het managen van de banden is van groter belang in Sepang dan dat het in Melbourne is ".

Foto: Ferrari F1

25 mrt 2015

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen