Ferrari: Geen plannen voor SF23B

door Patrick Wuite
Leclerc Australie

Ferrari gaat niet op den duur met een b-spec versie van de SF23 komen. "We komen met veel updates, maar zullen niet met een compleet andere auto komen", vertelt teambaas Frédéric Vasseur.

Ferrari kent een dramatische start van het seizoen, de slechtste sinds 2009. Waar het Italiaanse team vorig jaar na drie races fier bovenaan stond en twee wedstrijden had gewonnen, staat de teller nu op 0 overwinningen, 0 podiums en slechts 26 punten, waardoor Ferrari slechts vierde staat in het constructeurskampioenschap. Het tij moet snel gekeerd worden, maar dat gaat Ferrari niet doen met een b-spec van de huidige SF23.

"We houden ons gewoon aan het originele updateplan", vertelt Vasseur aan RaceFans. "Het zal geen b-spec worden. Het plan is om dit concept verder te ontwikkelen. Vanaf Miami zullen we elke wedstrijd, op Monaco na, nieuwe onderdelen op de auto zetten. In Melbourne hadden we wat veranderd aan de balans van de auto en daardoor ging het een stuk beter in de wedstrijd", besluit de Fransman.

Leclerc Australie 2023

Lees ook: Toine van Peperstraten presenteert F1 aan Tafel

Lees ook: VACATURE: Grand Prix Radio zoekt redacteuren

Lees ook: Alpine gaat voor grote stap met updates

door Patrick Wuite

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden