Ferrari grootverdiener in Formule 1

1920x1080-Sebastian-Vettel-Kimi-Raikkonen-Ferrari-GP-Rusland

Het Britse Autosport heeft de verdeling van het prijzengeld in de Formule 1 openbaar gemaakt. Daaruit blijkt dat Ferrari de grootverdiener is in de koningsklasse van de autosport met 180 miljoen dollar. De Italiaanse renstal verdient meer dan wereldkampioen Mercedes.

Het team van Lewis Hamilton en Valtteri Bottas moet het doen met 171 miljoen dollar. Opvallend is dat de drie topteams, Ferrari, Mercedes en Red Bull Racing, met 522 miljoen dollar bijna net zoveel verdienen als de rest van de startgrid tezamen. Het team van Haas krijgt ‘slechts’ 19 miljoen dollar uit de inkomstenpot van de Formule 1.

Criteria verdeling inkomsten

De totale pot, die in 2016 met in totaal 940 miljoen dollar is gevuld, wordt op basis van een aantal criteria uitbetaald. Teams krijgen geld wanneer ze in twee van de afgelopen drie seizoenen in de top tien zijn geëindigd. Daarnaast worden de teams uitbetaald op basis van de positie waar de teams in 2016 zijn geëindigd in het kampioenschap. Bovendien zijn er nog aparte afspraken met de teams. Zo krijgt Ferrari een flinke bonus omdat de Italiaanse renstal als sinds de start van het kampioenschap deel uitmaakt van de Formule 1-familie.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen