Ferrari houdt kaken stijf op elkaar over budgetplafond

f1

Ferrari onthoudt zich voorlopig van commentaar op de toekomstplannen voor de Formule 1 van Liberty Media. De Amerikaanse organisatoren willen onder andere een budgetplafond doorvoeren en een makkelijkere entree voor nieuwe teams en motorconstructeurs.

De Scuderia is altijd fel tegenstander geweest van dergelijke aanpassingen. Ferrari-directeur Sergio Marchionne was gisteren niet aanwezig in Bahrein, maar heeft in het verleden meerdere malen gedreigd de sport te verlaten wanneer de regels worden gewijzigd.

Maar na het ontvouwen van de plannen door Liberty Media gisteren, blijft het stil in Maranello. Mogelijk wacht het team de volgende bijeenkomst over de toekomst van de sport af. Die staat gepland voor 17 april, na de Grand Prix van China.

Mercedes sceptisch

Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft wel al een korte reactie geformuleerd. De Oostenrijker ziet niets in een budgetplafond, en ook zijn landgenoot en Merecedes-adviseur Niki Lauda is niet onverdeeld enthousiast over een beperking van de uitgaven: "Het zou betekenen dat we personeel moeten ontslaan, en dat is op korte termijn onmogelijk."

Williams verheugd

Williams-teambaas Claire Williams is blij met de voorstellen van Liberty Media: "Het is niet dat we op omvallen staan, maar de situatie bij Williams voor de middellange termijn ziet er nou niet heel erg rooskleurig uit. Alles wat we hebben gehoord – van het herverdelen van de inkomsten tot een budgetplafond – is precies wat wij wilden horen."

[php slug=zweeler]

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden