'Ferrari maakt potentieel niet waar'

170097_jap

Ferrari had op het circuit van Suzuka opnieuw een matig weekend. Sebastian Vettel viel vroeg in de race uit en Kimi Raikkonen wist na een tiende startplaats niet verder te komen dan een vijfde plek in de race.

“Ondanks dat onze auto genoeg potentieel had, ging het weer niet volgens plan”, laat Maurizio Arrivabene na de race weten.

De teambaas van Ferrari zag Vettel uitvallen door een defecte bougie en vertelt dat het team nog geprobeerd heeft om het voor de start op te lossen: “We zagen de problemen van Sebastian in de ronde naar de grid en hebben er alles aan gedaan om het te verhelpen. Helaas moesten we hem al vroeg naar binnen roepen om de wedstrijd te staken. Kimi zijn race werd beïnvloed door de crash in VT3 met als gevolg een versnellingsbakwissel. Zijn startpositie was daardoor niet ideaal.”

Raikkonen was tijdens de race niet tevreden over de balans van zijn auto. “Ik had een redelijke start, maar nadat ik een Renault wilde inhalen ging ik van de baan. Ik verloor weer een aantal plaatsen die ik goed moest maken. De hele race had ik niet de beste balans in de auto”, aldus de Fin.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen