190001_sin

Ferrari laat met een goed gevoel het Europese deel van de Formule 1-kalender achter zich. De Scuderia won de laatste twee races op Spa en Monza, hogesnelheidscircuits waar de SF90's optimaal gebruik konden maken van het enorme motorvermogen.

Het team reist dus met opgeheven hoofd af naar Singapore, maar het is nog maar de vraag of de Italianen op het Aziatische stratencircuit een vervolg kunnen geven aan de recente successen, zo waarschuwt teambaas Mattia Binotto: "De back to back overwinningen geven het team en onze fans een goed gevoel, maar in realiteit zijn die zeges al weer geschiedenis. We zijn ons er terdege van bewust dat Singapore ons nieuwe uitdagingen zal brengen. Het is een circuit waar we niet zo sterk zullen zijn als op andere circuits."

Toch gaat Ferrari niet bij de pakken neerzitten. Het komt met aerodynamische upgrades naar Singapore: "We nemen wat nieuwe onderdelen mee naar deze baan die voornamelijk bestaat uit langzame bochten. We hopen daarmee het gat met de concurrentie te kunnen dichten. De updates en het spannende racen tussen krappe muren op een stratencircuit - iets dat Sebastian [Vettel] en Charles [Leclerc] goed ligt - moeten zorgen voor een spannende race."

Of Ferrari een kans maakt in Singapore? Luister naar de podcast F1 aan Tafel voor een voorbeschouwing:

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen