Vettel: Ferrari niet favoriet, Mercedes wel

Vettel

Volgens Sebastian Vettel is Ferrari nog niet op het niveau van Mercedes, dat concludeert de Duitser op basis van de tweede testweken in Spanje. Volgens Vettel lijkt de Duitse equipe beter op hun gemak dan Ferrari en moeten ze in de achtervolging. Mercedes eindigde de tests met de snelste tijd en maakte de meeste kilometers van alle teams.

Vettel verklaarde tegen Autosport dat Mercedes op hun gemak lijkt, 'niet alleen over één ronde, maar ook in de long runs.' Daar staat tegenover dat Ferrari volgens hem soms goede runs had en soms slechte. 'Het is moeilijk om iets te zeggen [over waar Ferrari staat], want het moment op de dag en baancondities maken ook uit. Natuurlijk hebben we zaken getest die goed waren, maar ook dingen die niet goed waren. Dat heeft eveneens invloed op de rondetijden. Iedere keer als Mercedes naar buiten gaat, zijn ze direct snel, anderen moeten meer moeite doen,' aldus Vettel.

Hoewel de resultaten tijdens de test niet alles zeggen, durft Vettel toch wel te stellen dat Mercedes in Australië waarschijnlijk het snelste zal zijn. Al kan er in de tussentijd nog het een en ander veranderen.

15 maart weten we meer wanneer de Grand Prix verreden wordt op Albert Park.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen