Ferrari bevestigt: Binotto vervangt Arrivabene als teambaas

180029_rus

Mattia Binotto is de nieuwe teambaas van Ferrari. De in Zwitserland geboren ingenieur, die de afgelopen seizoenen als technisch directeur actief was in Maranello, vervangt Maurizio Arrivabene. Het nieuws werd maandagavond bevestigd door de Italiaanse renstal.

"Het besluit is genomen na lange gesprekken over Maurizio's langetermijnplannen en die van het team. We bedanken hem voor zijn waardevolle bijdrage in de laatste jaren en wensen hem het beste", aldus Ferrari in een korte verklaring.

Arrivabene lag al maanden onder vuur in Italië. Hij werd in 2014 door de vorig jaar overleden Ferrari-president Sergio Marchionne aangesteld als teambaas. Onder de flamboyante Italiaan zat de stal weer in de lift, maar afgelopen seizoen ging het mis. Ondanks dat de Scuderia de snelste auto had, ging het kampioenschap door onder andere strategische blunders verloren.

Al in december waren er geruchten over een vertrek van Arrivabene, maar hij deed die geruchten indertijd af als 'fake news.'

De 49-jarige Binotto heeft de interne stammenstrijd naar nu blijkt toch gewonnen. Hij werkt al sinds 1995 voor Ferrari. Eerst als ingenieur van het testteam, later als onder andere race-engineer en hoofd van de motorenafdeling.

Het is nog niet duidelijk wie de opvolger van Binotto wordt als technisch directeur.

190105_MAZ_DPPI
De MAZ van Shiarhei Viazovich. Foto: DPPI

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden