Ferrari volgens Marchionne net zo goed als Mercedes

DK3L8LIW4AA889n

Ferrari-topman Sergio Marchionne heeft er "alle vertrouwen in" dat de geplaagde renstal een sterk seizoenseinde zal kennen. Ferrari zag haar titelkansen in de laatste drie races sterk afnemen, vanwege betrouwbaarheidsproblemen en niet te vergeten de startcrash in Singapore. In plaats van bij de pakken neer te zitten prijst Marchionne de vooruitgang die Ferrari heeft geboekt dit seizoen en waarschuwt hij opponenten strijdbaar dat het kampioenschap nog niet beslist is.

Hoewel beide Ferrari-coureurs in Azië motorische problemen kenden, kwam de klap het hardst aan bij Sebastian Vettel. Hij zag zijn lichte voorsprong in het kampioenschap transformeren in een fikse achterstand, 59 punten om precies te zijn. Met nog vier races te gaan zal hij alle zeilen moeten bijzetten om het tij te keren. In reactie op de slechte prestaties voerde Marchionne reeds veranderingen door op de kwaliteitsafdeling van de Scuderia. "We zullen onze focus op de kwaliteit van de onderdelen vernieuwen", bezwoer Marchionne.

“Het seizoen is nog niet verloren, er kan nog van alles gebeuren”, aldus Marchionne, die bovendien aangeeft dat “pech niet bestaat”. Belangrijker is het om het vertrouwen te hebben dat het goed komt. Marchionne zelf is er heilig van overtuigd dat zijn team het gat naar Mercedes grotendeels zal weten te dichten. “Zonder arrogant te zijn, ik denk dat onze wagen van hetzelfde niveau is, misschien zelfs beter, dan de Mercedes. Wanneer we geen problemen zoals in de laatste drie races hadden gehad, hadden we een ander gesprek gehad”, zei hij tegenover CNBC.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen