Pat Symonds laakt racetactiek van Ferrari in Shanghai

180059_cina

Pat Symonds, de voormalig technisch directeur van onder andere Williams en tegenwoordig bij Liberty Media verantwoordelijk is voor het technische beleid, denkt dat Ferrari in de jacht op de wereldtitel zich volledig richt op Sebastian Vettel.

Volgens de Engelsman houdt de Scuderia niet echt rekening met een titel voor Kimi Raikkonen en blijkt dat uit de strategie die het team uit Maranello tijdens de Chinese Grand Prix uitstippelde.

Raikkonen reed in Shanghai na de eerste pitstop van Vettel maar liefst zeven ronden langer door dan zijn teammaat op steeds slechter presterend rubber. Volgens Symonds deed Ferrari dat bewust en werd de Fin gebruikt om de kop van het veld op te houden en Vettel de kans te geven om dichterbij te komen. Mede door een aantal incidenten kon Raikkonen uiteindelijk toch nog als derde het podium betreden, terwijl zijn teamgenoot achtste werd.

Volgens Symonds helpen zulke tactieken een mogelijke constructeurstitel om zeep: "Laten we eerlijk zijn, het werkte niet echt, het was niet bepaald een strategische beslissing." Ook heeft de ervaren Symonds een advies voor de Italianen: "Ik denk dat ze een beslissing moeten nemen over hoe te racen. Klaarblijkelijk vinden ze de rijderstitel belangrijker, en ze hebben nu ook besloten wie van de twee ze daarin willen helpen."

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden