Ferrari weert omstreden reclame in Melbourne

190081-test-barcellona-day-7

Ferrari zal de Australische Grand Prix over twee weken zonder de omstreden Mission Winnow-branding rijden. De Italiaanse renstal rijdt al sinds de Grand Prix van Japan van 2018 met de stickers van het bedrijf prominent op de auto en race-overalls, maar in Australië is ophef ontstaan over het merk.

Mission Winnow is een marketingtool van tabaksfabrikant Philip Morris. Dat Amerikaanse bedrijf was met sigarettenmerk Marlboro tientallen jaren lang een toonaangevende sponsor van Ferrari. Ook toen tabaksreclame werd verboden, bleef Philip Morris sponsor van de Scuderia. Vorig jaar kwam het bedrijf op de proppen met Mission Winnow, een vrij vraag concept dat moet aanzetten tot stoppen met roken. Het Australische Openbaar Ministerie onderzoekt al enige tijd of de uiting verkapte tabaksreclame is en of dit indruist tegen de Australische wet.

Ferrari wacht die zaak niet af en heeft nu besloten om in Melbourne niet met Mission Winnow te rijden. Wel keert het merk na Australië weer terug, aldus Tommaso Di Giovanni, de chef communicatie van Philip Morris: "Mission Winnow blijft titelsponsor van de Scuderia Ferrari. Maar onze activatie zal in Australië anders zijn dan in andere landen. In aanloop naar de race zullen we meer details vrijgeven."

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen