Ferrari wil naar de top van het klassement met nieuwe motor

20093-f1-test-bahrain-sf21-day-3

Ferrari is van plan in 2022 weer helemaal terug te zijn in de top van het klassement. Dat wil het team waar gaan maken met een compleet nieuwe motor. Hoewel het seizoen pas net is begonnen, kijkt de Italiaanse renstal al vooruit naar volgend jaar, waarin ze het gat met de topteams definitief willen dichten.

Het team onder leiding van Mattia Binotto kende een dramatisch seizoen het afgelopen jaar, waarin het team op de zesde plek in het constructeurskampioenschap eindigde. In 2019 wisten ze nog de tweede plek te behalen achter Mercedes. Maar Mercedes lijkt voor alsnog wel een maatje te groot voor de Italiaanse renstal. Toch is Binotto erg tevreden over de progressie die het team heeft geboekt: ''De motor is zeker beter dan die van vorig jaar. Op alle vlakken waar we wat konden verbeteren hebben we dat ook gedaan. Niet alleen de motor maar ook de auto zelf'', aldus de teambaas. Tijdens de eerste race in Bahrein pakte Charles Leclerc verrassend de vierde plek tijdens de kwalificatie. De nieuwe Ferrari-coureur Carlos Sainz wist zich op P8 te kwalificeren.

Terug naar de top

Maar het is nog niet genoeg voor Ferrari, het team wil weer polepositions binnenslepen en wie weet weer overwinningen boeken. "We lopen nog steeds achter met de motor. Het is duidelijk dat we wel een betere motor hebben dan vorig seizoen en dat we het gat een beetje hebben gedicht. Maar ik hoop dat we volgend jaar een auto hebben waarmee we weer kunnen aansluiten bij de top. De verschillen worden wel steeds kleiner ten opzichte van de topteams, we gaan de goede kant op en hopen in de toekomst sterker terug te komen", liet Binotto weten op Formula1.com.

Lees ook: Tom Coronel: “Vettel is gewend om vooraan te rijden”

Lees ook: Memorabele races: Grand Prix van Bahrein 2014

Lees ook: Nieuwe Honda-motor zorgt voor aero-boost Red Bull

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden