Ferrari zit met Antonio Giovinazzi in de maag

JSX8068

Het is nog maar de vraag of Antonio Giovinazzi op de korte termijn een stoeltje in de Formule 1 kan bemachtigen.

De Ferrari-junior is door de Italiaanse renstal een stoeltje voor 2018 beloofd, maar bij Sauber ving Giovinazzi bot en ook bij Haas blijft de deur vooralsnog gesloten.

Volgens Auto Bild Motorsport had Sauber-teambaas Frederic Vasseur de Italiaan graag binnengehaald als de opvolger van Marcus Ericsson. Giovinazzi reed begin dit jaar al twee races voor de Zwitsers.

Meer steun Ferrari

Met een keuze voor Giovinazzi zou Sauber niet alleen in 2018 de beschikking krijgen over een Ferrari-motor, maar ook de versnellingsbak en andere onderdelen van de Italianen. Echter het plan van Vasseur werd getorpedeerd door Jörn Rausing. De miljardair is eigenaar van Sauber en heeft een goede band met landgenoot Ericsson.

Nu de deur voor Giovinazzi bij Sauber is gesloten, wilde Ferrari hem onderbrengen bij Haas, dat ook met motoren van de Italianen racet. Het probleem is dat de renstal met Romain Grosjean en Kevin Magnussen al twee coureurs met doorlopende contracten heeft.

Contract ontbinden

Mocht Ferrari er niet in slagen Giovinazzi ergens onder te brengen dat zal het contract tussen beide partijen worden ontbonden.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen