FIA annuleert resterende historische kampioenschappen

fia-blue-flag-1280

De FIA heeft besloten om de resterende historische kampioenschappen te annuleren, omdat de coronapandemie voortduurt. Dat meldt Autosport dinsdagavond.

De edities van het FIA European Historic Sporting Rally Championship, FIA Masters Historic Formula One en Sports Car Championship en de FIA ​​Historic Formula 3 European Cup zijn allemaal geannuleerd.

De F3 Cup zou een eenmalig event zijn geweest in Zandvoort. De andere kampioenschappen bestonden uit een racekalender van drie maanden, waarin verschillende rondes zouden worden verreden.

In een verklaring vertelt de FIA het volgende:

''De directe gevolgen van de COVID-19-situatie zijn van invloed op de historische racegemeenschap, aangezien de steeds groter wordende reisbeperkingen ervoor zorgen dat bestuurders, waarvan de meeste amateurs zijn, ervan weerhouden naar het buitenland te reizen.''

''Dit heeft ertoe geleid dat de internationale status van bepaalde evenementen sportief minder relevant wordt, terwijl voor de organisatoren de voorwaarden voor het opzetten van historische evenementen complexer worden. De leden van de Historic Motor Sport Commission (HMSC) en alle aangesloten organisatoren zullen hun focus verleggen naar 2021."

Hoewel de FIA-kampioenschappen zijn geannuleerd, kunnen individuele evenementen met kampioenschapsrondes nog steeds doorgaan.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen