FIA bevestigt vijftien plaatsen gridstraf Max Verstappen in Austin

P-20171021-00032_news

Max Verstappen wordt na de kwalificatie voor de Grand Prix van Amerika vijftien plaatsen teruggezet op de grid. Red Bull Racing zal na de derde vrije training in Austin de motor wisselen wat hem een gridstraf van vijftien plaatsen oplevert. De FIA heeft het nieuws zaterdag tijdens de derde vrije training bevestigd.

Red Bull heeft op de bolide van Verstappen een nieuwe verbrandingsmotor (ICE) en een nieuwe MGU-H gemonteerd. Omdat Verstappen al meer onderdelen heeft laten vervangen dan officieel mag, kost hem dat vijftien plaatsen op de startgrid. De verbrandingsmotor is volgens leverancier Renault wel iets sneller dan zijn huidige krachtbron.

De laatste keer dat Verstappen een gridstraf ontving was tijdens de Grand Prix van Italië. De 20-jarige coureur startte in Monza op de dertiende plaats en kwam na een tumultueuze race als tiende over de finish.

Ricciardo

Volgens onbevestigde geruchten zou Daniel Ricciardo volgende week tijdens de Grand Prix van Mexico aan de beurt zijn voor een motorwissel. Beide wissels waren al aangekondigd door het team, en komen dus niet als verrassing.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen