FIA bezoekt en inspecteert Circuit Zandvoort

zandvoort

Michael Masi, de opvolger van Charlie Whiting bij de FIA, heeft eerder deze week een bezoek gebracht aan Zandvoort om de wijzigingen aan het circuit te bespreken.

In aanwezigheid van onder andere afgevaardigden van de FIA, Formula One Management en de Nederlandse autosportfederatie heeft het Italiaanse bureau Dromo - gespecialiseerd in het (her)ontwikkelen van racecircuits - een aantal aanpassingen gepresenteerd. Waarschijnlijk worden deze aanpassingen in augustus besproken in de FIA-commissie die verantwoordelijk is voor de circuits. De verbouwing zou dan in november kunnen beginnen.

RaceFans.net sprak met Jarno Zaffelli, de oprichter van Dromo: "We waren onder de indruk van de steun die we van de FIA voor onze plannen hebben gekregen. Michael [Masi] was erg professioneel en behulpzaam. Hij steunde de plannen die mogelijk baanbrekend zullen zijn voor het verbeteren van de show in Formule 1."

Er zou onder andere gesproken zijn over het toevoegen van een steile banking in de Arie Luyendijkbocht, vlak voor het opkomen van het rechte stuk. Pirelli zou tegen zo’n variant met een kombocht zijn omdat het een veel hogere bandendruk vereist en dat zou weer negatieve gevolgen hebben voor de prestaties van het rubber op andere delen van de baan.

Eerder deze week was er wat onduidelijkheid over de status van het circuit, maar volgens de directie van Circuit Zandvoort zouden er geen problemen zijn.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen