FIA en Formule 1 houden helmreglement tegen het licht

AP-21PUDNR9S2111_news

Het huidige reglement voor de helmen van de Formule 1-coureurs gaat mogelijk op de schop. Dat heeft Michael Masi - de wedstrijdleider van de Formule 1 - gezegd naar aanleiding van het incident rond Daniil Kvyat.

De Rus wilde afgelopen weekend tijdens zijn thuisrace in Sotsji met een speciaal ontwerp rijden, maar werd door de FIA teruggefloten. Kvyat had eerder dit jaar in Monza al met een alternatief ontwerp gereden en aangezien dat maar één keer per jaar mag moest hij in Rusland met zijn originele helm rijden.

Tot 2015 mochten coureurs elke race een ander helmontwerp hebben, maar om de herkenbaarheid voor het publiek te vergroten zijn de rijders vanaf 2015 gedwongen om met een vast basisontwerp te rijden. Rijders mogen per jaar wel één 'joker' inzetten.

Afgelopen weekend is er met de coureurs over de kwestie gesproken. De FIA gaat er nu verder induiken, maar kan niet alleen een oordeel vellen: "Ik heb tegen de coureurs gezegd dat we er naar gaan kijken, maar er zijn meerdere belanghebbenden. Het is niet alleen de FIA, maar ook de F1 Group en de media", aldus Masi.

Ter vergelijking: boven het originele ontwerp van Kvyat. Er onder de speciale 'Rusland-helm':

EFiyWZdXoAIDee_
(c) Formula 1

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden