FIA op 3 juli bijeen voor onderzoek naar gedrag Vettel

190_SebastianVettel__Scuderia_Ferrari_GP_Oostenrijk_

Autosportfederatie FIA heeft bevestigd dat het onderzoek gaat doen naar het Vettel-incident. De Ferrari-coureur reed tijdens de herstart van de Grand Prix van Azerbeidzjan tegen de achterkant van de wagen van titelrivaal Lewis Hamilton. Hij beschadigde daarbij zijn voorvleugel en riep over de boordradio dat de Brit hem een ‘brake-test’ had gegeven. Vervolgens reed de Duitser langszij en deelde een tik uit op de linkerflank van Hamiltons zilverpijl. Uit eerder onderzoek van de wedstrijdleiding bleek dat Hamilton niks abnormaals had gedaan. Vettel daarentegen werd bestraft met een 10 seconden ‘stop-and-go’-penalty en kreeg bovendien drie strafpunten bijgeschreven op zijn superlicentie.

De FIA laat weten op maandag 3 juli verder onderzoek te doen naar het incident om te bepalen of "verdere actie vereist is." Eerder liet FIA-president Jean Todt al doorschemeren dat hij Vettel mogelijk zelfs voor het sporttribunaal wilde dagen, vanwege zijn actie.

Mocht het tot een straf komen dan zal dit bekend worden gemaakt nog vóór de Grand Prix van Oostenrijk komend weekeinde. De straf kan variëren van een geldboete, gridstraf of uitsluiting voor één race. In dat laatste geval zou Vettel direct de eerstvolgende Grand Prix missen, die van Oostenrijk. Voor deze race stond hij al op scherp, maar een dag ná deze Grand Prix vervallen 2 strafpunten op zijn superlicentie. Bij de Grand Prix van Groot-Brittannië heeft Vettel in dat geval nog maar 7 strafpunten op zijn superlicentie.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen