54I1839

Racing Point heeft de Mercedes-krachtbronnen die het komend seizoen gebruikt omgedoopt tot BWT Mercedes-motoren. Dat blijkt uit een aangepaste Formule 1-deelnemerslijst die door de FIA naar buiten is gebracht.

BWT was de afgelopen jaren een van de bepalende sponsoren van (Racing Point) Force India, maar zag zich gepasseerd door de nieuwe geldschieter SportPesa. Dat gokkantoor is sinds een paar weken titelsponsor van het team uit Silverstone. Om BWT tevreden te houden is de roze kleur van het Oostenrijkse waterbedrijf behouden en heten de klantenmotoren van Mercedes voortaan dus BWT Mercedes. De FIA heeft ook de officiele naamswijziging in SportPesa Racing Point F1 Team erkend.

De FIA keurde nog twee naamwijzigingen goed: Williams Racing heet vanaf nu Rokit Williams Racing. En – opmerkelijk – Ferrari is al weer af van de naam Mission Winnow. Dat merk is onderdeel van sigarettenfabrikant Philip Morris en ligt in Australië onder vuur als sluikreclame voor de tabaksindustrie. Blijkbaar hebben de Italianen geen trek in heibel en voortaan heet het team dus weer gewoon Scuderia Ferrari.

De volledige entreelijst voor 2019:

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen